Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Start Uppåt Produkter Tjänster Nyheter Våra agenturer och samarbetspartners Bilder Våra policies Information Utskick Utställningar mm. Om företaget GDPR

Snabb- och Screeningtympanometrar för primärvården


 

Entomed MedTech AB är svensk representant och servicecenter för Amplivox, MAICO och PATH Medical

Vid köp av tympanometer, teckna samtidigt ett kalibreringsavtal så slipper Ni hålla koll på när det är dags för den återkommande kalibreringen!
     AMPLIVOX OTOWAVE 102

är en handhållen screeningtympanometer som även kan mäta stapediusreflexen. Den lätta vikten, 380 g, och den ergonomiska utformningen gör den lätt och behaglig att arbeta med. Att den dessutom är lätt att lära sig gör den bara ännu trevligare. Den är helt batteridriven, och kan överföra testdata till PC eller till en termoskrivare via IR-länk.

Otowave 102-1 kan mäta stapediusreflex med 1000 Hz stimuli.

Otowave 102-4 kan mäta stapediusreflex med 500 Hz, 1000 Hz, 2000 Hz och 4000 Hz stimuli.

Stimulit för stapediusreflexen kan stängas av om man inte mäter denna på kliniken.

Ladda ner broschyr som PDF
AMPLIVOX OTOWAVE 102 C är en tympanometer med samma funktioner som ovan, men den har laddningsbara batterier inbyggda och ett laddningsställ som tympanometern kan vila i när den inte används. Ladda ner broschyr som PDF
   AMPLIVOX OTOWAVE 202 kan, utöver vad OTOWAVE 102 kan, även mäta contralateral stapediusreflex. Den har minne för 16 tester med identifiering av patient. Den kan skriva ut tester på nedanstående skrivare, men kan även kopplas till dator via USB och kan då föra över tester till Amplivox TympView eller NOAH via Amplivox NOAH interface.

AMPLIVOX OTOWAVE 202-H kan allt som OTOWAVE 202, men har även 1000 Hz probeton och fungerar därför utmärkt även på riktigt små barn.

Levereras med contralateral transducer, TympView och NOAH modul i en behändig väska som gör det lätt att ta med tympanometern vid eventuella hembesök.

Ladda ner broschyr som PDF
AMPLIVOX OTOWAVE 302 kan göra samma tester som Otowave 202. Den enda skillnaden är att Otowave 302 är en bordsmodell och går inte att driva på batteri.

AMPLIVOX OTOWAVE 302-H är i princip samma tympanometer som Otowave 202-H men i bordsmodell utan batteridrift.

 

 

      

Skrivare ABLE AP 1300 till OTOWAVE 102 och 202 för utskrift av tester. Passar även till PATH Medical Sentiero.  
              Skrivare Sanibel MPT-II till OTOWAVE 102 och 202 för utskrift av tester. Används även till Maico easyTymp.  
Interacoustics MT10 är en handhållen screeningtympanometer som även kan mäta stapediusreflexen. Den lätta vikten, 380 g, och den ergonomiska utformningen gör den lätt och behaglig att arbeta med. Att den dessutom är lätt att lära sig gör den bara ännu trevligare. Den är helt batteridriven, och kan överföra testdata till PC eller till en termoskrivare via IR-länk.

Kan med tillval mäta stapediusreflex med 500 Hz, 1000 Hz, 2000 Hz och 4000 Hz stimuli.

Ladda ner broschyr som PDF
 
 
MAICO easyTymp

Denna handhållna tympanometer kan levereras som endast tympanometer, eller med ett bordsställ med plats för lådan med kuffar. Den kan också kompletteras med 1000 Hz probeton som tillval för de kliniker som vill kunna få säkrare mätresultat även på barn under c:a 6 månader. Kan även beställas med en fristående termoskrivare.

Den kan även mäta stapediusreflexen på 500, 1000, 2000 och 4000 Hz.

Man kan även få en 35 cm lång förlängningskabel till proben som gör att man inte behöver hålla tympen utan kan ha den liggande bredvid barnet och bara hantera själva proben.

Ladda ner broschyr som PDF 
       

PATH Medical

Sentiero Screening Tymp är en liten smidig screeningtympanometer som lämpar sig utmärkt för primärvården. Den kan även kompletteras med 1000 Hz probeton för att kunna användas vid test av riktigt små barn. Mäter i grundutförandet tymp på standardfrekvensen 226 Hz, och kan då även mäta IPSI-lateral reflex. Den kan även uppgraderas till att mäta Contra-lateral reflex. Reflexmätning används normalt inte inom primärvården men för en öronläkare kan det vara av visst intresse även i screeningsammanhang. Det finns även en liten animering som kan aktiveras om man behöver ha något som fångar barnets uppmärksamhet under tiden man testar.

Levereras med laddare och batteridrift i en behändig väska som gör det lätt att ta med tympanometern vid eventuella hembesök.

Försvarshälsan vid Marinbasen i Karlskrona har valt PATH Sentiero Tymp för mellanörekontroller av bl.a. dykare och ubåtspersonal.

Ladda ner PATH Medicals  samlingsbroschyr som PDF
 

Maico touchTymp MI 24

En screeningtympanometer med testtonen 226 Hz, som är den "klassiska" testtonen för tympanometri. Lämpar sig väl om man i huvudsak arbetar med lite äldre barn och vuxna patienter. Kan även mäta IPSI-lateral stapediusreflex på frekvenserna 500, 1000, 2000 och 4000 Hz. Kan även fås med Contra-lateral stapediusmätning som tillval, då med benämningen touchTymp MI 24 C.

Kan till ett pristillägg även levereras med testtonen 1000 Hz.

 

Ladda ner samlingsbroschyr för MI24, MI26, MI34 och MI36 som PDF
 

Maico touchTymp MI 26

Samma tympanometer som touchTymp MI 24, men med tillägg av audiometer för luftledd audiometer, med och utan maskering. Kan som tillval kompletteras med benledningsmätning. Kan även fås med Contra-lateral stapediusmätning som tillval, då med benämningen touchTymp MI 26 C.

Kan till ett pristillägg även levereras med testtonen 1000 Hz.

 

Ladda ner samlingsbroschyr för MI24, MI26, MI34 och MI36 som PDF
 

Maico touchTymp RaceCar

Nu kan RaceCar funktionen fås som komplettering till MI 24, MI 26, MI 34 och MI  36 för mottagningar som önskar en funktion som avleder barnets uppmärksamhet från själva mätningen.

Ladda ner samlingsbroschyr för MI24, MI26, MI34 och MI36 som PDF
Inventis Timpani

Inventis Timpani är en ny handhållen tympanometer med en 2,8" färgdisplay med touch-funktion.

Den kan även beställas med ett laddningsställ där den kan förvaras mellan undersökningarna.

Övriga tillval:

1000 Hz probeton för mätning även på små barn

Ipsi-lateral stapediusreflex, i Basic versionen endast på 1000 Hz, i Plus versionen på 500, 1000, 2000 och 4000 Hz

Screeningaudiometer för luftledd audiometri med standardfrekvenserna från 125 - 8000 Hz

Bluetooth skrivare för Timpani

Ladda ner broschyr som PDF 
Inventis Flute

Inventis Flute är en tympanometer som kan beställas i olika konfigurationer.

Enklaste modellen är Flute Basic, som är en screeningtympanometer som passar utmärkt till en vårdcentral. Den kan, förutom tympanogram, även mäta stapediusreflexen - något som normalt inte görs på en vårdcentral, men många screeningtympanometrar har funktionen eftersom den används i andra länder.

Flute HF har, utöver den vanliga mätfrekvensen för tympanometri, även 1000 Hz probeton. Detta behövs om man skall ta ett tympanogram på små barn, främst under 6-8 månader. Den kan också kontrollera funktionen i örontrumpeten.

Flute Plus har utöver detta kompletterats med fler frekvenser för stapediusreflexmätning och kan därför passa bra för en mindre öronläkarmottagning där man ibland vill kunna mäta mer än bara tympanogrammet.

Ladda ner broschyr som PDF 

Ladda ner teknisk specifikation som PDF

Inventis Viola

Inventis Viola är en kombinerad enhet som har både tympanometer och audiometer i samma enhet.

Viola Basic kombinerar funktionerna i Flute Basic med en typ 3 audiometer. Den kan därför även mäta audiometri med luftledning och benledning. Med och utan maskeringsbrus.

Viola Plus har ytterligare funktioner. Den kan mäta Reflex decay och även talaudiometri.

Ladda ner broschyr som PDF 

Ladda ner teknisk specifikation som PDF

     
Senast ändrad: 18 december 2019